<
ANYS KATNIS ANYS KATNIS

ANSWERED
Tuesday, 12 July 2016 | Tuesday, July 12, 2016 | 0 comments
hey ! okay before nak borak panjang2 pasal dari awal bulan puasa and sampai sekarang ni laa kn, i wish to all selamat hari raya and maaf zahir batin. mana tahu ada yang baca blog post before this terasa or sakit hati dengan i ke. sorry for everything okay. bak kata orang, manusia tak perfect. mesti ada buat silap. yes, memang tak perfect akan ada buat silap. but once da buat silap and da minta maaf, so why not tak buat lagi da kn. setengah orang dapat chances banyak kali tapi still buat lagi tu da salah laa yaa. so jangan laa macamtu. dia part nak memaafkan tu boleh tapi nak melupakan tu cehh lupa sangat yang tu susah. jangan amik kesempatan pula. so i hope you guys enjoy dengan raya ni. i tak berapa nak raya sebab da besar tak rasa pun suasana raya macam dulu dulu. tak feel sangat, struggle je lebih sebab nak naik semester baru cuti break semester pun habis huhu

start from bulan puasa, puasa this year agak best. idk apa yang best tapi tiap2 tahun puasa paling best selain raya yang tiap tahun juga laa best. this year puasa lain macam sikit, sebenarnya i jarang sangat terawih dengan family, yeah macam family lain terawih sesama. this year, yang start ajak dulu adik. so mama ayah pun okay laa terawih sekali. first time laa nampaklah kat sini sebenarnya bukan jarang, kdg2 masing2 terawih sendiri2 buat sendiri. first time terawih sama2 subhanaAllah boleh cakap seronok. then tiap hari laa kiteorg buat. tu first thing laa why tahun ni puasa i best. hahaha second thing, masa bulan puasa haritu tu laa nak kejar pahala, nak kejar nikmat akhirat, nak berdoa sungguh2. yelaa doa masa bulan puasa ni boleh termakbul. that time laa doa apa yang kita nak. sangat seronok sebenarnya. kena pula bulan puasa haritu memang bulan nak keluar result exam semester 4 laa. macam biasalah i ni bab keyakinan diri sangat lemau dan lemah.. yes lemah. masa tu Tuhan je tahu macam mana cuak semua laa sampai overthinking beb nak tidur susah. pastu ada satu malam ni tidur, paling celaka laa kita ni tengah2 risau datang laa mimpi bebukan. mimpi result yang sangat teruk. bangun2 lagi laa overthinking. sampai menangis dalam tak sedar haha. 

tips nak hilangkan rasa serabut dan fikir terlalu jauh sampai tak sedar kita tak yakin pada Tuhan :
- jangan over
- jangan fikir jauh melampau2 sampai pertikai kerja Tuhan
- confident tu penting tapi jangan sampai riak takbur pula
- jangan stress over the things that you actually tak tahu benda tu jadi atau tak. benda kalau tak jadi lagi jangan laa nak stress sangat. i mean fikir boleh tapi sampai da tahap nak stress kan diri oh dont you ever buat benda tu
- bukan nak cliche, tapi ni memang betul pun. take a wudhu, solat and doa banyak2 then mengaji. remind yourself Allah dengar setiap apa yang kita luahkan.
- menangis laa kalau rasa tak tahan simpan stress tu then tidur, bila bangun terus set kat mind dengan positive vibe.

since bulan puasa ni actually i banyak sangat pendam masalah and berdiam diri, i prefer nak berdiam diri sebab kalau cakap pun still tak sampai and tk terluah walau cakap sorg2. ada satu masa, i da risau sangat dengan result risau 2subs tak lepas. tiba masa nak check result, tak duduk senang sampai buat luahan perasaan dengan mija sama macam kiteorg sebelah2 berpelukan takut hahaha. tak tahan sangat, then i check...Alhamdullilah, when He answered your dua's tu yang paling best sangat best. nikmat syukur semua laa. i got empat rata. and mija still dean list. semua ni juga usaha sama2 dengan mija. happy for her too, yeayy ! dulu i selalu berangan nak happy dengan someone, someone special. i tak tahu ni salah satu nikmat doa allahualam laa, then i met someone yang i rasa i selalu berangan kn someone yang i nak sangat dalam hidup i. i fell in love with him, ninish. hoping you to stay.

and i wish juga masa bulan puasa haritu i nak happy yang happy laa. and i'm happy. biasa startin nak raya je i da boring sikit, bukan boring nak raya. boring kampung takda line. jadi petak tau. and biasa juga i boring sebabnya cousin sekarang nak raya semua ada je tak balik. so i takda geng. bila takda geng of course laa boring juga kn. i doa banyak2 biar raya this year best and cousin semua balik so takdalah hambar raya tahun ni. and yes ! cousin semua balik and i really happy. yang tak happy sbb line takda, jadi perhubungan komunikasi diantara ninish jadi lambat. tahan2 jelaa rindu. em tapi dapat juga. hihi. and raya tahun ni pun best. alhamdullilah :) ni nak masuk sem5 tinggal lagi satu sem je next year nak practical and sangat tak ready. sempena nak naik semester 5 tolong laa jangan bagi tekanan terhadap diri ini dengan mija. hahaha penat kekadang. 

the power of dua, itu yang sangat amazing. guys, selalu laa count your blessing no matter what. jangan pernah lupa. bila-bila masa boleh kena tarik. buat baik selalu dengan orang. enjoy your raya ! xoxo

Post a Comment